Transport públic regular i a demanda

La nostra empresa és titular del Servei públic regular de viatgers a la Segarra. L’àmbit de la nostra concessió va des de Solsona fins a Tàrrega i Santa Coloma de Queralt, passant per la pràctica totalitat dels pobles de la comarca de la Segarra, amb Guissona com a ciutat de referència al Nord de la comarca i Cervera al Sud.

Fins a l’any 2017 hi havia uns pocs serveis regulars, eren fixes, i en molts casos en poblacions on només es podia gaudir de servei un dia a la setmana, normalment el dia de mercat de la seva població de referencia, i sempre amb una sola anada i tornada. En altres casos, els serveis encara eren més escassos, es realitzaven en poblacions on n’hi havia uns pocs dies a l’any i en alguns pobles no en tenien mai.

A partir del 2017 el nombre de serveis es va multiplicar per deu, sempre amb uns horaris, un calendari i unes parades preestablertes, tal com estableix un Servei Regular, però en aquest cas prèvia Demanda.

Molts dels horaris permeten enllaçar amb el serveis de regulars de Monbus, ALSA i Renfe a Lleida i Barcelona i faciliten el retorn a la població del usuari, quan arriben aquestes empreses de Barcelona o de Lleida.

Tots els serveis es poden demanar per a PMR (persones amb mobilitat reduïda) amb vehicle Adaptat, i dins la política de Cots Alsina de Mobilitat Sostenible, molts d’aquest serveis es realitzen amb vehicles Híbrids.

Des de la seva creació l’any 2017, han utilitzat aquests serveis a Demanda més de 120.000 persones, xifra que a hores d’ara continua creixent, i esperem que en un futur proper puguem tenir a la nostra comarca encarà més mobilitat sostenible i connectada, en benefici de les usuàries i usuaris.